Kvensk/finsk musikk

Beddari Nilsen. Foto Harald MedbøeMusikerparet Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen har samlet sanger fra Ruija. Ruija er navnet finnene brukte om Nord-Norge og betyr området der nordlyset flammer.

Musikktradisjonen herfra spenner over alt fra urgammel runosangtradisjon, via eldre finske folkesanger, læstadianske sanger, sanger laget av kvener i Norge til finske slagere. Dette har resultert i CD-en Ruija (2017)

"Beddari og Nilsen kombinerer en dyp respekt for tradisjoner med en lett og leken musikalsk stil. De bearbeider, oversetter, deler opp og setter sammen. Resultatet blir en sann kulturell polyfoni, der stemmer som har vært helt eller delvis forstummet, får et uttrykk som virker moderne og relevant." - fra avisa Sagat

I 2018 har Beddari Nilsen opptrådt på kvenske arrangement i Trondheim, Troms og Finnmark. De har turnert for den kulturelle spaserstokken i Oslo og Troms. De har vært to turer til Russland, og de har opptrådt i Sverige.

I 2017 har de blant annet opptrådt på Stortinget under markering av Finland - 100 år, spilt under åpningen av det skoltesamiske museet i Neiden, hatt konserter i Finland, de har holdt konsert på Nord-Kypros, de har opptrådt på Finnskogdagene, Kvenfolkets dag i Oslo, Chrisfestivalen i Kjøllefjord og på Tolga som en del av konsertserien fra Falesnourri til Farsund.

I 2016 har Beddari Nilsen arbeidet med videreføring av denne tradisjonen med Kulturskoleelver i Sør-Varanger, med sangkoret Fossekallen, div opptredner bla på Kipparifestivalen i Børselv.

Programmet har vært fremført sommeren 2015 i Lakselv og Alta og de har turnert i alle de seks kommunene i Nord-Troms som en del av Paaskiviikko, de kvenske kulturdagene i regionen.

Under konsertene trakterer de trekkspill, kantele, piano, perkusjon, leirgauk og de synger på kvensk/finsk, norsk, svensk og samisk

Kontakt

 • Mobil:
  97719901
 • Epost:
  tbeddari@gmail.com
 • Adresse:
  Nordmarkveien 9
  0890 Oslo
  Norge - Norway